Свържете се с нас
cressi ambassadors Carlos Correa-big

CARLOS CORREA
ФРИЙДАЙВИНГ ШАМПИОН, ИНСТРУКТОР, ТРЕНЬОР И ОСНОВАТЕЛ НА DELPHINUS FREEDIVING CLUB.

САНТА МАРТА, КОЛУМБИЯ

Карлос е роден в Тумако, малък град на тихоокеанското крайбрежие на Колумбия и е израснал в град Санта Марта на карибския бряг. На 9-годишна възраст той прави първата си среща с подводния свят, когато баща му го запознава със скубадайвинга, а на 10 години открива подводния риболов и свободното гмуркане. Той се увлича по морските обитатели, особено по делфините. Баща му го насърчава и често му дава книги и видеоклипове на National Geographic. Той също така обича книгите и филмите на Жак-Ив Кусто. Един ден бащата на Карлос му дава подарък, който ще има трайно и дълбоко въздействие върху връзката му с океана: филмът на Люк Бесон „Le Grand Bleu“. Карлос никога не е спирал да се вдъхновява от океана – той е поставил национални рекорди по фрийдайвинг за Колумбия, инструктор е по фрийдайвинг и е основател на клуба Delphinus Freediving.

Carlos Correa-pic1

ЗАЩО ОБИЧАМ ОКЕАНА:

Вярвам, че океанът е най-важната сила и елемент на нашата планета. Самото ни оцеляване зависи от него, а хората, като че ли, не осъзнават неговата решаваща важност. Мисля, че имам потенциала и отговорността да насоча вниманието и осъзнаването към нашите океани чрез това, което правя. Когато се гмуркам, имам пълното усещане за себе си, а също и за Вселената около мен – пълна осъзнатост. Свободното гмуркане предлага уникална и неподправена връзка с океана и неговите същества и е почти невъзможно да не вложите цялото си сърце в опит да го защитите и предпазите.

Carlos Correa-pic2

КАК ЗАПОЧНАХ ДА СЕ ГМУРКАМ:

Винаги съм живял край морето. Всичко започна с книгите и списанията на баща ми за подводния свят (той е пенсиониран професионален водолаз), а след това на 9-годишна възраст за първи път се гмурнах с акваланг. Беше очарователно и едно от най-хубавите неща (ако не и най-хубавото), което ми се е случвало през детството. Но не беше възможно да се гмуркам с апарат толкова често, колкото исках и затова баща ми показа фрийдайвинга, първоначално чрез подводен риболов и шнорхелинг.

НА КОГО СЕ ВЪЗХИЩАВАМ:

Баща ми преди всичко. Но също на текстовете и произведенията на Жак-Ив Кусто, Карл Сейгън и Джейн Гудол. Брус Лий беше не само изключителен спортист, но и философ и мислител, а за мен същото важи и за великия Мохамед Али.

Carlos Correa-pic3

КОГАТО НЕ СЕ ГМУРКАМ:

Обичам да готвя, особено за семейството и приятелите си. Определено ми е приятно да прекарвам колкото може повече време с близките на сърцето ми. Намирам ветроходството за очарователно и се уча как да го правя. Пътуването за мен е винаги фантастично и просто обичам пътувам винаги, когато имам възможност. Фотографията, свиренето на китара и подводният риболов също са страхотни.

МОЯТА ЛЮБИМА ЕКИПИРОВКА ОТ CRESSI:

Далеч пред всички е моят син неопрен от две части, но също така и маската Nano. Очаквам с нетърпение да си взема и чифт плавници Gara Modular Carbon.

Carlos Correa-pic4

КАКВО ОЗНАЧАВА ДА СИ ПОСЛАННИК НА CRESSI:

Винаги съм изпитвал уважение и възхищение към марката. Запознах се с нея, когато бях дете. Когато чух за Жак Майол и Умберто Пелицари, бях абсолютно впечатлен от подкрепата на Cressi за тяхната кариера и съвместната им дейност. По време на националната водолазна конвенция през септември 2014 г. в Богота се срещнах лично с Дейвид Гусман [директор на Cressi за Централна и Южна Америка] и Ленър Оспина [Нашият главен изпълнителен директор]. Спомням си, че се чувствах горд и щастлив, когато ми казаха, че мога да бъда посланик на Cressi. От този момент знаех, че просто ще давам всичко от себе си и продължавам да го правя и днес.

Повече за CARLOS CORREA можете да откриете тук: