Свържете се с нас
cressi ambassadors Chris Gillette-big

CHRIS GILLETTE
ГИД АДВЕНЧЪР В ДИВАТА ПРИРОДА, БИОЛОГ, ФОТОГРАФ.

ФЛОРИДА USA.

Роден и израснал във Флорида, Крис расте с респект към дивите животни. Той е работил с алигатори, крокодили, отровни змии, пуми (Florida panther) и много други, големи и малки, същества. Днес той работи в GatorBoys Alligator Rescue и също се появява в хитовото шоу GatorBoys на Animal Planet. Той е бакалавър по екологични изследвания от Международния университет във Флорида и е публикувал много статии за биологията на инвазивните видове. Снимките му са публикувани в множество книги, списания, художествени изложби и конкурси, включително една изложена снимка в Smithsonian във Вашингтон, окръг Колумбия.

Chris Gillette-pic1

ЗАЩО ОБИЧАМ ОКЕАНА:

Роден съм и израснал във Флорида и съм прекарал живота си около водата. Абсолютно обичам свободата, безтегловността и поглеждането в друг свят при гмуркането. Толкова е невероятно да видиш разнообразния и пъстър морски живот, но също и просто да посетиш свят, толкова различен от този, с който сме свикнали. Опитвам се да използвам страстта си, за да науча другите за дивата водна природа с надеждата те също да се научат да я обичат и ценят и в крайна сметка да помогнат за защитата на тези крехки екосистеми.

КАК ЗАПОЧНАХ ДА СЕ ГМУРКАМ:

Преди да мога да плувам сам, баща ми ме извеждаше на шнорхелинг. Висях на гърба му като малка морска маймуна, докато той ми посочваше риби и корали. Винаги съм обичал гмуркането с шнорхел, което прерасна в любовта ми към гмуркането с акваланг и фрийдайвинга.

Chris Gillette-pic2

НА КОГО СЕ ВЪЗХИЩАВАМ:

Баща ми и брат ми оказаха силно влияние върху интересите ми към гмуркането. Баща ми беше първият, който ми взе шнорхел и ходехме често, докато пораснах. По-големият ми брат стана морски биолог и аз винаги го гледах и научих толкова много в тази област благодарение на него.

КОГАТО НЕ СЕ ГМУРКАМ:

Страстта в живота ми е към дивата природа, включително животните, които не обитават водата. Обикновено правя преходи в планината или пътувам, за да преживея колкото се може повече приключения в дивата природа. През изминалата година, в търсене на екзотични животни, които да снимам, посетих Коста Рика (два пъти!), Перу и Ботсуана.

ЛЮБИМАТА МИ ЕКИПИРОВКА CRESSI:

Трудно е избереш, но мисля, че моите плавници Gara 2000 HF са ми любими. Те са удобни, ефективни и здрави. Мога смело да ги ползвам на рифа или в Евърглейдс, търсейки алигатори.

Chris Gillette-pic3

КАКВО ОЗНАЧАВА ДА СИ ПОСЛАННИК НА CRESSI:

Исках да бъда посланик на Cressi, за да мога да работя с най-известната компания за гмуркане и да разполагам с невероятна екипировка. Надявам се също да споделя страстта си към дивата водната природа!

Chris Gillette-pic4

Повече за CHRIS GILLETTE можете да откриете тук: