Свържете се с нас
cressi ambassadors Jason Washington-big

JASON WASHINGTON
ПОДВОДЕН ФОТОГРАФ.

КАЙМАНОВИ ОСТРОВИ.

През последните две десетилетия Джейсън Вашингтон е лидер на общността на водните спортове на Каймановите острови. Отличен е през 2017г. в Международната Зала на Славата на Леководолазите. Фокусът на Джейсън, както на местно ниво, така и в чужбина, е върху защитата на деликатния морски живот във водите на Каймановите острови. Джейсън създаде CULL, Cayman United Lionfish League  – организация, която управлява ежегодните местни турнири по лов на рибата Лъв. Откакто е стартиран, CULL отстрани десетки хиляди риби Лъв от местните води, като същевременно информира обществеността за заплахата, която рибата представлява. Джейсън помогна и за създаване на търсене на рибата в ресторантите на Кайманите. Най-новия му проект „Начинът, по който го виждам“ е шоу в YouTube, което показва подводна фотография. Подводната фотография на Джейсън е представена на много места, включително в National Geographic.

ЗАЩО ОБИЧАМ ОКЕАНА:

Вярвам, че всеки, който има сертификат за гмуркане, трябва да бъде посланик на океаните на нашата планета. Тези, които не се гмуркат, никога няма да разберат колко е важно да защитят нещо, което те самите не са почуствали. Като ентусиасти от океана, от нас зависи да образоваме тези хора с надеждата, че могат да намерят красотата в среда, която покрива повече от 71% от повърхността на нашата планета, приютява 80% от целия живот и регулира климата на нашата планета.

КАК ЗАПОЧНАХ ДА СЕ ГМУРКАМ:

Родом съм от малък град в южната част на САЩ. Като дете винаги ме е привличала водата. В младежките си години открих, че участвам във водни спортове при всяка възможност. Преминавайки в зряла възраст, бях изправен пред вечния въпрос: Какво да правя с живота си? За мен отговорът бе ясен. Ще прекарвам дните си в работа в морето, защитавайки това, което обичам най-много и през цялото време обучавам другите за чудесата, които се намират точно под повърхността на океана.

jason-washington-pic2

НА КОГО СЕ ВЪЗХИЩАВАМ:

Баща ми, който наскоро почина, беше огромно вдъхновение в живота ми. Той ме запозна със спорта фрийдайвинг и изигра огромна роля, като ме насърчи да преследвам страстта си, както над, така и под водата.

jason-washington-pic3

КОГАТО НЕ СНИМАМ ПОД ВОДАТА:

Животът ми като подводен фотограф ме отвежда на доста невероятни места. Намирам другите култури за очарователни и вдъхновяващи. Различните видове храна, музика, изкуство, всичко допринася за цялостното преживяване при посещение на нова дестинация за гмуркане. Особено храната!

МОЯТА ЛЮБИМА ЕКИПИРОВКА ОТ CRESSI:

Моят Cressi GOA е любимото ми в момента. Този компютър за гмуркане “всичко в едно” ми дава гъвкавостта да премина от леководолазно към фридайвинг, от въздух към нитрокс, като същевременно ме предпазва в спорт, който изисква прецизна точност и доверие, необходимо при множество гмуркания всеки ден.

jason-washington-pic4

КАКВО ОЗНАЧАВА ДА СИ ПОСЛАННИК НА CRESSI:

Когато ме помолиха да се присъединя към екипа на Cressi като посланик, видях в това възможност, която просто не може да бъде пропусната. Като инструктор по подводно плаване мога да взема само ограничен брой хора, които да се гмуркат. Като подводен фотограф мога да споделя деликатната природа на нашия подводен свят, достигайки до много по-голяма аудитория. Партньорството с Cressi, лидер на пазара на екипировка за гмуркане, ми помага да достигна до още по-голям брой потенциални любители на океана, с надеждата, че и те ще поискат да защитават един от най-ценните ни ресурси.

Повече за JASON WASHINGTON можете да откриете тук: